Hoppa över navigering

Service & reparation av bilar

Jag servar och reparerar din bil.

Bilservice i Sunne

Bilservice består av viktiga underhållsåtgärder som genomförs för att bilens prestanda ska bibehållas så att du alltid kör en säker bil som inte får onödiga och kostsamma problem. Jag servar dagligen alla typer av bilmärken. Servicen innehåller många kontrollpunkter som ska utföras vid förutbestämda intervaller som finns i bilens servicebok. Den som tillverkat just din bil har satt upp intervaller och parametrar för när de olika kontrollerna behövs göras för att säkerställa att bilen alltid fungerar som den ska. De olika kontrollpunkterna och serviceintervallen är alltså specifika för olika bilmärken och modeller. Dessa är viktiga att följa, för om olyckan skulle vara framme så kan du som bilägare visa på att bilen har servats efter rekommendationerna. Då gäller garantier och försäkringar. Om man däremot missar intervallerna kan man få problem med både försäkringsbolag och tillverkaren.

Hos mig får du en stämpel i serviceprotokollet, så du kan känna dig trygg i att lämna över bilen till mig för service.

Felsökning & diagnosticering

Jag felsöker din bil, digitalt, mekaniskt och elektriskt. Moderna bilar är utrustade med alltmer avancerad elektronik som får en allt större roll i bilens prestanda och funktion. Detta innebär i sin tur att det ställs allt högre krav på kunskaper från bilmekanikerns sida. I min verkstad finns den senaste mjukvaran och då kan jag därmed utföra felsökning via OBD. På så sätt kan man ta sig in i bilens "hjärna" och få fram felkoder för att kunna tyda vad som kan vara fel på bilen.

Reparation & byte

Presterar bilen inte som den ska. Kör den ryckigt eller vägrar den accelerera lika snabbt som den brukar göra vanligtvis? Låter bilen onormalt under körning? När detta sker måste du lämna in bilen till verkstaden för felsökning och reparation. Ignoreras detta, desto värre kan problemet bli och i det fallet kan felet bli en dyr historia för bilägaren. Efter felsökning reparerar vi eller byter ut den trasiga komponenten och ser till att din bil fungerar normalt igen. Vi reparerar / byter olika delar  såsom bussningar, fjädrar, länkarmar, stabilisatorer, motordelar, avgassystem med mera. Välkommen in till oss om du behöver få bilen reparerad, ingenting är omöjligt för oss.